Blog

Madrid week #1

Madrid: 25 januari t/m 1 februari

Ik zal mijn best doen om wekelijks een update online te zetten, zodat alle mensen thuis mijn reis zo kunnen volgen. Ik kijk mijn ogen hier uit en neem jullie dan ook graag mee in mijn leven voor de komende vijf maanden.

Op 25 februari vloog ik samen met Mark naar Madrid. De vlucht was goed, kort (ongeveer 2,5 uur) en vooral heel warm. Eenmaal in Madrid hadden we in een mum van tijd de koffers verzameld en konden we onze reis vervolgen (ongeveer 45 minuten met de metro) naar het appartement in de wijk Moncloa. Ik heb een grote kamer in een volledig gerenoveerd appartement dat ik deel met drie andere studenten. Het appartement voelde gelijk heel fijn en vertrouwd.

Ondertussen zit de eerste week van mijn avontuur in Madrid er alweer op! Dat het gevoel zo dubbel zou zijn tijdens deze eerste week had ik niet gedacht. Aan de ene kant voelde het alsof Mark en ik samen op vakantie waren, maar aan de andere kant wisten we dat er een moment zou komen dat hij terug naar huis zou gaan. Zonder mij. We hebben Madrid een klein beetje ontdekt, heerlijk gegeten en genoten van deze prachtige stad. Zo samen alles uitzoeken geeft me een zeker gevoel. Ook Mark weet dat ik het naar m’n zin heb en dat het allemaal goed zal komen.

Mijn lieve verloofde Mark is zaterdag 1 februari terug naar Nederland gevlogen en de komende 150 dagen zal Madrid mijn “thuis” zijn. Nog nooit ben ik zo lang in het buitenland geweest, weg van mijn familie, vrienden en lieve hond Djanga. Weg van mijn fijne omgeving en ik heb zelfs nog nooit zélf op kamers gewoond. Ik weet dat het soms lastig zal zijn en dat ik mezelf op den duur zeker tegen ga komen. Maar ook weet ik dat dit een geweldige ervaring is waar ik voor de rest van mijn leven aan terug zal denken. Trots zal ik zijn, dat ik dit heb gedaan!

Hieronder vind je enkele foto’s van deze eerste week. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!


Madrid: 25 January t/m 1 February

I will try my best to post a weekly update, to make sure everyone can keep up with my journey. There is so much to see here, and I would love to take you along my journey for the coming five months.

On February 25, Mark and I flew to Madrid. The flight was good, short (about 2,5 hours) and very hot. When we arrived in Madrid, we were able to retrieve our luggage fast and got to continue our journey (about 45 minutes by metro) to the apartment in the district Moncloa. I have a big room in a fully renovated apartment that I share with three other students. The apartment immediately felt nice and cosy.

Meanwhile, the first week of my adventure in Madrid is already over! I did not think that the feeling would be so double during this first week. On the one hand, it felt like Mark and I were on a vacation. On the other hand, we also knew there would be the moment that he would go back home. Without me. We were able to discover Madrid a bit, had delicious food, and enjoyed this gorgeous city. Figuring out things together gives me a secure feeling. Also, Mark knows that I really like it here and that I will be fine on my own.

My sweet fiancé Mark flew back to the Netherlands on Saturday February 1st, and Madrid will be my “home” for the coming 150 days. I have never been abroad for such a long time, away from my family, friends, and sweet dog Djanga. Away from my great environment and I even have never lived on my own before. I know that things will be hard sometimes and that I will encounter myself eventually. But I also know that this is a great experience that I will think of the rest of my life. I will be proud to have done this!

Below you will find some pictures of this first week. I am curious to hear your thoughts!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *